Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиция за България е подала над 30 жалби срещу опоненти

Снимка: БГНЕС

Според първите прогнозни резултати БСП е на второ място в изборите за Европарламент, изоставайки с немалък процент от ГЕРБ. 

Изводите на БСП за днешния изборен ден са, че изборният процес като цяло е преминавал при добра организация и без видимо напрежение. В същото време обаче левицата установила редица нарушения. Над 30 са жалбите, които са подали от левицата днес срещу нарушения на нейни партии - опоненти, като се визират ГЕРБ, АБВ и "България без цензура".
Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов очерта някои част тях: 
Агитация от страна на кметски наместници предимно от една политическа сила, които провеждат агитация, опити да контролират вота на избиратели. Има няколко случаи, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и в други обекти, където са записвани лицата.
Според БСП тези лица са вземали между 30 и 50 лева за гласуването си. Такива нарушения са били констатирани в Хасково, Калояново, Благоевград, Бургас, Любимец и други. Сигналите левицата е предала на Прокуратурата и МВР. 
Ръководството на БСП събира на съвещание на "Позитано" 20, а в предизборния щаб на АБВ засега запазват мълчание. Даже стана ясно, че тази вечер те няма дават пресконференция в международния пресцентър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44