Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултати от 100 процента от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл"

| обновено на 26.05.14 в 00:11

При 100 процента от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" картината с резултатите от изборите на български депутати за европейския парламент изглежда така:

Гласове за ГЕРБ: 30.0%

Гласове за Коалиция за България: 18.5%

Гласове за ДПС: 18.4%

Гласове за "България без цензура": 10.4%

Гласове за Реформаторски блок: 6.0%.

Политологът Димитър Ганев обобщи резултатите:

АБВ е първата политическа сила под изборната бариера с 4,33 процента, националистите от "Атака" и от НФСБ - са по 3 процента. При това разпределение на процентите мандатите изглеждат така: ГЕРБ със 6, БСП - с 4, ДПС - с 4, "България без цензура" - с 2 и Реформаторският блок - с 1. Ако ви интересува и колко е цената на един мандат, изчисляваме на около 120 хиляди души.

Според "Галъп" избирателната активност у нас е била под 36 процента.

Малко след 20 часа стана ясно, че Движението за права и свободи се доближава плътно по резултат до БСП. Това сочат данните на агенция "Галъп" на база 80-процентна извадка от паралелното преброяване на бюлетините. Според тези данни, БСП има 19.3 процента от гласовете, а ДПС - 19.2 на сто, обяви пред "Хоризонт" политологът Димитър Ганев:Това в мандати изглежда по следния начин – 6 мандата за ГЕРБ, 4 за БСП, 4 за ДПС, 2 за ББЦ и 1 за Реформаторския блок. "Цената" на един мандат е около 120 000 гласа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44