Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит разговаря с руския патриарх Кирил в Даниловския манастир

Снимка: Васко Михайлов

Българският патриарх Неофит и придружаващата го делегация бяха приети от руския патриарх Кирил. Официалните разговори се състояха в резиденцията на руския патриарх в Даниловския манастир в Москва.

Приветствайки гостите от България патриархът на Москва и цяла Русия Кирил посочи, че отношенията между двете църкви са на много високо равнище и никаква политическа конюнктура не е в състояние да се отрази на тези връзки: 

Искам да отбележа важното значение на нашите две подвория в Москва и София за развитието и запазването на двустранните отношения. Смятам, че трябва да развиваме всестранно връзките между нашите страни, включително като съдействаме на посещенията с поклонническа цел, за да могат вярващите да се докоснат до светините на другата църква.

Патриарх Кирил информира и за хода на строежа в Москва на църква, носеща името на Свети Киприан. Приветствайки своя домакин, българският патриарх Неофит изтъкна:

Винаги посещенията в братска Русия ни носят духовна радост. Видяхме колко е важно строителството на новия храм и за подпомагането на това изграждане се открива Банкова сметка за набине на средства.

 Днес патриарх Неофит ще посети българското посолство в Москва, след което ще отпътува за Санкт Петербург.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44