Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха с подкуп служител от Спешна помощ в Плевен

Снимка: Мария Съботинова

41-годишен служител на Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен е задържан с подкуп от 500 лева. Мъжът поискал пари от съпругата на загинал при тежък инцидент с обещанието да й осигури фалшиво експертно заключение.

Рекетьорът транспортирал телата на загинали при катастрофи или тежки инциденти и използвал работата си, за да печели. Това не е първият случай, в който е вземал пари, коментира директорът на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов
При нас има заведено досъдебно производство от преди може би да няма  и 30 дни. Тогава също си е използвал служебното положение и е откраднал 160 евро от двама украински граждани. Екипите на "Спешна помощ" са оказвали първоначалните действия за спасяване на живота им, а той им преровил джобовете.
В хода на разследването е установен още един случай, при който с обещание за помощ е получил 4 000 лева. 
Засега рекетьорът е задържан в ареста за 72 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44