Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:Правителството избърза с подписването на "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че правителството е избързало с подписването на договора за „Южен поток”, защото знае, че си отива. Според него в дневния ред на утрешното заседание на Народното събрание трябва да има само една точка: разпускане на парламента:

Утре се надявам това правителство да си отиде и тогава, след предсрочни избори - незабавни, българите да дадат максимално голяма избирателна активност, за да може всички такива популистки, измислени партии, които се появиха, да намерят своето отражение с нисък процент в парламента, за да има след това едно стабилно управление, което да изкара Българя от кризата.

Днешното подписване на "Южен поток" показва, че най-вероятно този сценарий ще се изпълни, защото паническото, бързо подписване на договора показва, че те бързо искат да се махнат, но подписали този договор.

Борисов каза това в Брюксел, където участва в работно заседание на Европейската народна партия за резултатите от евровота. По повод бъдещата българска номинация за еврокомисар.

Борисов беше категоричен, че България в момента има прекрасен комисар в лицето на Кристалина Георгиева и тя трябва да остане на тази длъжност.

По-рано днес, на въпрос дали би номинирал Георгиева за поста, премиерът Пламен Орешарски отговори, че това са хипотези, и че правителството все още няма решение кого ще предложи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44