Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 300 хил. лева щети на бюджета са предотвратени след спецакция във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Около 300 хиляди лева щети на бюджета са предотвратени след специализирана операция в района на Велико Търново. При нея бяха заловени голямо количество цигари без бандерол.

Служители на Националната агенция за национална сигурност са провели специализираната операция в района на Велико Търново, насочена срещу незаконни сделки с акцизни стоки. Акцията е била под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново, като е осъществена със съдействието на мобилни митнически групи от централното митническо управление, действащи на територията на митница "Свищов", както и на великотърновската областна полицейска дирекция.

В хода на процесуално следствените действия са претърсени два товарни автомобила и складова база. Иззети са транспортни средства и 136 мастербокса с 1,360 млн. къса цигари от две марки без български акцизен бандерол.

За 24 часа са били задържани трима души, на двама от тях вече е повдигнато обвинение за търговия с акцизни стоки без бандерол, като им е наложена мярка за неотклонение "подписка".

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44