Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Димитър Горов поиска промени

| обновено на 29.05.14 в 14:32
Снимка: БГНЕС


Още един депутат от БСП поиска промени в ръководството на партията заради лошия изборен резултат. Димитър Горов заяви в Ловеч, че промените трябва да бъдат направени още тази седмица.

За този резултат няма невинни. Нямаме решение на Изпълнителното бюро за искане на оставки на когото и да било. Трябва да се предприемат по-категорични действия и за управлението на държавата и ако се наложи трябва да бъдат предприети мерки и за промени в кабинета. Отговорността, която носи БСП в момента за управлението на България, трябва да получи изражение в налагане на по-категорична политика от БСП и в края на краищата коалиционните партньори би трябвало да се съобразят с това наше намерение, заяви Димитър Горов. 

За предаването "12+3" по "Хоризонт" Горов уточни, че е визирал промени в общинското ръководството в Ловеч, където резултатите не са по-добри от тези в национален мащаб. Според него е важно да има задълбочен анализ на изборната ситуация и в него трябва да се използва целият потенциал на партията. Необходим е диалог в БСП, допълни той

Възможен е. Напълно възможен и реален и той според мен е единственото решение от тази ситуация. Всяко едно друго емоционално изказване - оставки или някакви други действия, в момента са неработещи. Те няма да доведат до излизане от тази ситуация. Необходим е един дълбок анализ с дълбок разговор от всички страни в партията и намирането на прагматично решение.

Горов изтъкна, че няма съмнение в подкрепата на ДПС за партията му: Аз нямам основание да се съмнявам, поне на този етап не виждам основателна причина да се съмнявам в коалиционния партньор или другата парламентарна група, която подкрепя правителството. Досега винаги нещата, които сме правили, сме били в диалог с тях, така че на този етап не виждам основателна причина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44