Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Южен поток транспорт": Морската част ще завършва на външна граница на ЕС

След като стана известно, че заради неспазване на европейските правила в споразуменията за "Южен поток", Европейската комисия ще предприеме мерки спрямо България, от компанията "Южен поток транспорт" заявиха, че морските газопроводи, които доставят природен газ в ЕС от трети страни, но не са част от вътрешния газов пазар на общността, не попадат под юрисдикцията на Третия енергиен пакет. Такъв е случаят с морския газопровод "Южен поток", посочват от компанията. 
Морската част на "Южен поток" ще завършва на външна граница на газопреносната система на ЕС, доставките ще протичат само в една посока и така това не е междусистемен газопровод между държави-членки на ЕС в смисъла, заложен в Третата газова директива, се посочва още в позицията на "Южен поток транспорт".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44