Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за месец в Търговищка област работа са започнали 800 души

Снимка: РАДИО ВИДИН
Близо 800 безработни са започнали работа през последния месец в Търговищка област. Според директора на Бюрото по труда в Търговище Иван Топалов по-голямата част от постъпилите на работа са без квалификация, следват тези с работнически професии и специалистите със средно специално и висше образование.

Заявените места в бюрата по труда са общо 311 и са предимно от частния сектор. В зависимост от икономическите дейности най-много свободни работни места са заявени от преработващата промишленост - 116, селското стопанство - 48, създаването на информационни и творчески продукти и далекосъобщенията - 40, строителството - 20, административно-спомагателните дейности - 16, хотелиерството и ресторантьорството - 12, операциите с недвижими имоти - 11, търговията - 10, съобщи Топалов.

По данни на Агенцията по заетостта равнището на безработицата в петте общини на Търговищка област е два пъти по-високо в сравнение със средното за страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44