Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манолова: 578 хиляди граждани са се възползвали от възможността да гласуват преференциално

Снимка: БГНЕС
Ръководството на БСП не е оказвало натиск върху спечелилия с преференциален вот евродепутатско място Момчил Неков. Според червени депутати най-вероятно Неков ще замине за Брюксел.

Депутатите от БСП Антон Кутев и Кирил Добрев са категорични, че интригата с евродепутатското място на Момчил Неков е приключила.
Момчил Неков, според мен, ще си отиде в Европарламента. Той е вече депутат в Европарламента. Те могат да искат да го направят и патриарх. Билета си е купил, показа ми го вчера, каза Добрев.

По повод избора на Неков, лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев заяви, че вотът на избирателите трябва да бъде уважен: Ще го видя. Искам да чуя неговите намерения.

578 хиляди граждани са се възползвали от възможността да гласуват преференциално, каза Мая Манолова и добави, че има интересна тенденция за партиите и коалициите с номера от 1 до 17 в бюлетината, на практика във всяка една от тях кандидатът, който има съответния на партията номер, е получил преференция от над пет процента:

Интерпретации, внушения и дрън-дрън изявления, че едва ли не е контролиран вотът с номер 15, са несъстоятелни. Ако отбелязването на преференция означава купени гласове, тогава излиза, че ГЕРБ са купили над сто и пет хиляди гласа, защото толкова са преференциите за Томислав Дончев, добави Мая Манолова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44