Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Шоково поскъпване на парното и топлата вода - средно с 11%, за да се намали цената на тока само с 1% от 1-ви юли, предлага Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Целта е чрез парното топлофикациите да се компенсират за по-ниската цена, която ще получават за произвеждания от тях ток. За София увеличението е с 11,6%, най-голямо е в Русе - 18,9%, съобщава "Труд".

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране измисли поредния магически трик за задържане на цените на тока - едностранно орязване на цените по дългосрочни договори, пише "Капитал Дейли".

Всички лекари и екипи на столичните линейки подадоха молба за напускане, съобщава вестник "Земя". Линейките в София тръгнаха на бунт, пише по темата "Стандарт". 83-ма медици хвърлиха оставки след заканата на здравното министерство да уволни шефа им д-р Георги Гелев и заместника му д-р Ангел Ангелов.

Военномедицинска академия ще има нов началник, съобщава вестник "Стандарт". Кабинетът предложи вчера на президента да издаде указ бившият здравен министър в служебния кабинет полк. проф. Николай Петров да поеме болницата. 

30 завода и 140 цеха ще вдигат икономиката, съобщава "Преса". Очаква се до края на 2015-а година да се открият 12 хиляди работни места в производството. Проучване на вестника показва, че в последните 12 месеца в повечето общини има увеличение на първите копки. 
"Цветанов получи 4 години затвор" е водещото заглавие на вестник "Дума". Съдът го призна за виновен, че е отказал прилагане на специални разузнавателни средства срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души, като е поставил под разрешенията за СРС шест пъти НЕ. 
Правителството се зае да харчи като за последно, пише на първата страница на вестник "Сега". Министрите бързат с покупката на нови изтребители за 700 милиона лева и емитирането на държавни ценни книжа за над 1,4 милиарда евро, уточнява изданието. 
Държавни чиновници окупират ловни полета, показва разследване на вестник "24 часа". От 2006-а година чиновници си правят дружинка, през 2011-а година земеделското министерство казва, че това е незаконно. Въпросните служители още са на постовете си и крият жалбите срещу себе си. 
60% от къщите опасни при трус. Най-рискови са тези, изградени само с тухлена зидария и стоманобетонни плочи, без да са направени вертикални железобетонни пояси, твърди д-р инж. Васил Кърджиев от Университета по архитектура, строителство и геодезия пред вестник "Монитор".
Над половината от майсторите, които правят външна топлоизолация, използват неподходящи материали, които се изронват в рамките на пет години. За това алармира пред вестник "Телеграф" шефът на Сдружение "Топливо" инж. Васил Щраков. 
Огромно количество дъждове и градушки ще се изсипят над страната като за последно тази пролет, предупреждават синоптици пред вестник "Новинар". Очаква се обаче в последните дни на юни живачният стълб да показва 36 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44