Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват националните игри за пациенти с трансплантации и на диализа

Шестите национални игри за трансплантирани и диализирани започват днес в Сливен. Организатор на двудневната проява, която за пръв път ще бъде извън столицата, е сливенският Обществен съвет за подкрепа на донорството.

Целта на събитието е да популяризира донорството и да стимулира трансплантациите у нас, да повиши самочувствието и да провокира желанието за спортни изяви на хора с трансплантации и на диализа.

В игрите се включват 46 участници на различна възраст от цялата страна. Те ще се състезават в осем вида спорт - лека атлетика, плуване, бадмингтон, тенис на маса, дартс, шах и билярд.

По време на игрите ще бъде определен отборът, който ще представя България на Европейски игри за трансплантирани и диализирани през август тази година в Полша.

На 1-ви юни участниците в игрите ще бъдат наградени от известните спортисти Момчил Караилиев, Станка Златева, Красимир Костов и Михаил Желев.

Събитието започва довечера с парад по централните градски улици до площад "Хаджи Димитър" и вечер в памет на донорството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44