Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора остава с 19 милиона дългове

Структурната реформа в Многопрофилната университетска болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора скоро ще бъде завършена. Дълговете на здравното заведение обаче остават. Те са общо 19 милиона лева, от тях 18 милиона са просрочени задължения.

Всички клиники и отделения вече са в основния корпус на болницата, на 13-ия етаж е настанена и Клиниката по кожни и венерически болести, която досега работеше в старата част на онкологичния диспансер. Към нея е създадено детско отделение. Открит е и сектор за дерматохирургия.

Единствената клиника, която все още не е пребазирана, е Акушеро-гинекологичната, но е избрано място и е готов архитектурният план. Скоро ще започне диагностично-лечебна дейност и отделението по психиатрия.

Изпълнителният директор проф. Петрана Чакърова заяви за БНР, че работата на болницата с лимитите, определени от Здравната каса, е невъзможна и добави, че всеки месец фирмите, на които са длъжници, запорират техните сметки в Районната здравноосигурителна каса и в банките.

Старозагорската болница би се присъединила към един колективен иск на държавните болници срещу постановлението на Министерския съвет за лимитите на здравните заведения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44