Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивото на река Осъм се вдигна с около метър на места

Снимка: БТА

Рязко се е увеличило нивото на река Осъм след падналите поройни дъждове в Ловешко през последното денонощие.

Най-сериозно е покачването на Осъм в района на Троян, където тази сутрин са измерени 126 сантиметра, четири пъти повече от вчерашното ниво.

В района на Ловеч днес са измерени 166 сантиметра при едва 50 сантиметра вчера.

Значително се е покачило и нивото на река Вит в Тетевенско. 

Най-много дъжд през последното денонощие е паднал в Шипково, почти 42 литра на квадратен метър. В Троян са измерени 38 литра на квадратен метър. Обилни валежи имаше и в районите на Априлци, Чифлик, Рибарица, Борима и Ловеч. На места те са били придружени с градушки. От "Гражданска защита" съобщиха, че няма данни за наводнени къщи и пътни участъци, както и сигнали за пострадали хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44