Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градушка нанесе големи щети на реколтата в Шуменско

Снимка: Радио Шумен

Между 6 и 32 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Шуменско през изминалото денонощие. В областния град няма поражения, но в някои общини градушката е унищожила напълно земеделските култури.

На 100% е унищожена реколтата на места в община Каолиново. Засегнати са различни земеделски култури, сред които жито и тютюн, съобщи Тефик Хасан, координатор на Националната асоциация на тютюнопроизводителите за общината. По предварителна информация са унищожени около 300 дка. Най-големи са пораженията в село Тодор Икономово.

Комисията по бедствия и аварии се очаква да заседава този следобед в община Омуртаг заради пораженията от градушката, информира заместник-кметът Мехмед Мехмедов. Над 1200 дка с различни земеделски култури са унищожени от падналия град. Изпочупени са прозорците на шест автомобила. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44