Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

49 сигнала са получени в пожарната след падналия дъжд

Снимка: Радио Шумен
49 сигнала са получени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за последните 12 часа. Всички са свързани с последствията от падналия дъжд в страната. В момента екипите на службата работят по 22 произшествия в различни точки на България.

От пожарната уточняват, че най-много сигнали са подадени в Бургас, където до момента има 20 случая на наводнени избени помещения, къщи и инфраструктурни обекти.

В София пожарникарите са приключили работата си по наводнените обекти. Проблеми е имало още в Софийска област и в Габрово.

Обилният дъжд, който в момента вали в Шумен, е наводнил едно от помещенията в Детска ясла №6 в града, съобщи Красимир Косев от "Гражданска защита". Там водата, която канализационната система не може да поеме, се стича в бившето котелно помещение на забавачницата. Екип на пожарната вече изпомпва водата. Наводнен е и двор на частен дом на ул. "Марица", съобщиха още от Общината. Пожарникарите отводняват и блок на улица "Владайско въстание", където водата е започнала да влиза в мазетата. В промишлената зона на града има наводнен цех на шуменска фирма.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44