Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели в Ловешкия затвор протестират срещу намалено работно време

Синдикатът на служителите в затворите ще внесе утре в Министерството на правосъдието протестните подписки на надзирателите срещу промененото им работно време, с което се въвеждат 12 часови, вместо сегашните 24 часови дежурства.

В подписката, организирана в Ловешкия затвор, са се подписали почти всички надзиратели. Те не са съгласни с въведените им 12-часови дежурства и настояват да се върнат старите от 24 часа, съобщи председателят на синдикалното дружество там Атанас Трифонов:

Това е една мярка за симулиране на дейност. Това не променя абсолютно нищо. За нас сигурността в затворите при тази мярка намаля. Стресът се увеличава, разпокъсва ни се работното време. Увеличава се времето за пътуване, съответно се увеличават и разходите.Намалява ни се свободното време. Времето за семейството.

Трифонов допълни, че надзирателите от цялата страна са в протестна готовност от 22 май.

Служителите от затвора в Ловеч вече имат създадена организация да изразят недоволството си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44