Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В руския Алтайски край в Сибир е обявено извънредно положение заради тежките наводнения

В руския Алтайски край в Сибир е обявено извънредно положение заради тежките наводнения, предизвикали човешки жертви и сериозни материални щети. Досега се знае за най-малко шестима загинали, съобщава нашият кореспондент в Москва.

В мащабната спасителна акция в Сибир, където под вода се оказаха седем хиляди къщи, участват над две хиляди души, подпомогнати от авиация, катери и друга специализирана техника. Най-засегната е територията на Хакасия, където за няколко денонощия падналите валежи превишиха два пъти месечната норма. На пострадалите се оказва хуманитарна помощ, която се доставя със самолети и хеликоптери. Създават се пунктове за временно настаняване, където се оказва необходимата помощ, включително медицинска.  Обстановката в региона може още повече да се усложни, тъй като проливните дъждове ще продължат поне до понеделник, предупреждават метеоролозите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44