Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в спешната помощ в София продължават протестните си действия

Снимка: БГНЕС

Работещите в спешната помощ в София продължават протестните си действия. Работещите застават зад директора си доктор Георги Гелев и искат цялостна реформа в здравеопазването. Медиците отричат протестът им да е политически. Протестите продължават, беше категорична главната сестра Милена Димитрова:

Така ще бъде,  докато не получиме някакъв резултат. Всички ние сме потенциални пациенти. Не знам дали има нормален човек, който иска да му умират хора в ръцете.Това е пълен абсурд. Правим го за всички нас. Ние искаме действително да има някаква реформа в здравеопазването.

Всичките негативи в системата обира Спешната помощ, допълни тя.

Спешна помощ е буфер в цялата система. От една страна са личните лекари, от другата страна са болниците, от трета страна са пациентите.

В понеделник представители ще отидат на срещата при министъра на здравеопазването


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44