Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полиция, общинската охрана и безработни охраняват прибирането на черешите в Кюстендил

Специализирани полицейски звена, общинската охрана в Кюстендил и наетите безработни по програмата “Сигурност “ ще охраняват и тази година прибирането на черешовата реколта в региона. 

За поредна година ОД на МВР - Кюстендил осъществява специализирана полицейска операция за охрана на селскостопанската реколка, недопускане нарушения на обществения ред, както и извършване на престъпления. Изготвени са планове за съвместна дейност на служителите на Областната дирекция, Дирекция "Специализирани полицейски сили" към министерството, Областно управление "Пожарна безопасност" и звеното "Общинска охрана" в Кюстендил. В осъществяването на охранителното мероприятие ще бъдат включвани и наетите по програма "Сигурност" по населени места. Маршрутите са съгласувани с представителите на местната власт и поетапно ще бъдат увеличавани екипите в районите с черешови насажденя, пунктовете за изкупуването на реколтата, както и тези за наемане на работна ръка. Специализираната охранителна и превантивна операция започва на 2-ри юни и ще продължи до 20-ти юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44