Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна мост между две села в община Горна Оряховица

Снимка: Катя Чорова

В резултат на пороите и активизирало се старо свлачище пропадна част от моста, който свързва селата Върбица и Горски долен Тръмбеш в община Горна Оряховица. Спряното движение създава сериозни проблеми на 400-те жители на село Горски долен Тръмбеш. Единственият път, който остава за хората, е обходен маршрут през село Драганово.
Според Агенция "Пътна инфраструктура" третокласният път Драганово - Царски извор, част от който е трасето към Горски долен Тръмбеш, също е затворен, защото е в окаяно състояние. В тази ситуация родители заплашват, че няма да пуснат 20-те си  деца, които пътуват от Горски долен Тръмбеш до средищното училище в село Върбица. Те се страхуват,че децата им трябва да изминават на отиване и връщане  80 километра  по разбития обиколен маршрут.В селото се усложняват доставките на храни и осигуряването на медицинска помощ.
Община Горна Оряховица има одобрен проект от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет за укрепване на старото свлачище, прекъснало моста, но предвидените 500 хиляди лева все още не са отпуснати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44