Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фараж търси съюз в ЕП с депутати от италианското движение "Пет звезди"

Найджъл Фараж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерът на евроскептичната Партия за независимостта на Великобритания (UKIP) Найджъл Фараж заяви, че се надява да успее да формира парламентарна група с италианското движение "Пет звезди" в Европейския парламент, предаде Ройтерс.

Фараж се срещна с лидера на "Пет звезди" Бепе Грило миналата седмица. След изборите фронтът на евроскептичните партии се разцепи на две. Едната група е крайнодясна коалиция около френския Национален фронт на Марин льо Пен. Тя твърди, че подготвя разумен и стабилен политически съюз и получава подкрепата на евроскептици от Холандия, Италия, Белгия и Австрия. Другото крило на евроскептиците се формира около британеца Найджъл Фараж, който обещава да предизвика куп проблеми на Брюксел, защото ще привлече бунтари.

И за двете фракции ще бъде трудно да сформират пълноценни групи, защото са им нужни поне по 25 евродепутати от най-малко седем държави-членки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44