Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели в цялата страна са в протестна готовност

Снимка: БГНЕС
Синдикатът на служителите в затворите ще внесе днес в Министерството на правосъдието събраните протестни подписки на надзирателите срещу промененото им работно време.

В подписката, организирана в Ловешкия затвор, са се подписали почти всички надзиратели. Те не са съгласни с въведените им 12-часови дежурства и настояват да се върнат старите - от 24 часа.

Това е козметична мярка за симулиране на дейност. Това не променя абсолютно нищо и щатното разписание е едно и също. Не се повишава по никакъв начин броят на работещите, не се повишава и сигурността. За нас сигурността в затворите с тази мярка намалява, а стресът се увеличава. Хората идват повече в затвора, разпокъсва им се работното време, увеличава се времето за пътуване, съответно се увеличават и разходите, тъй като много хора пътуват отдалече, казва Атанас Трифонов - председател на синдикалното дружество в затвора в Ловеч.

Той допълни, че надзиратели от цялата страна са в протестна готовност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44