Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия и Украйна не се споразумяха за цената на газа

Гюнтер Йотингер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия и Украйна не постигнаха споразумение за цената на газа и изплащането на украинския газов дълг.

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер подчерта, че обсъжданията напредват и през следващите дни ще се състои нова среща. Йотингер участва във вчерашните тристранни преговори в Брюксел между ЕС, руския и украинския министър на енегетиката и изпълнителните директори на руската компания "Газпром" и украинската "Нефтогаз".
Мястото и датата на следващия кръг преговори още не са уточнени, каза Йотингер, но уточни, че срещата ще се състои до края на тази или най-късно до края на следващата седмица. Според него проблемите в преговорите са по-скоро от юридическо и финансово естество, а не политически. Той добави, че целта му е да бъде постигнато споразумение, което да гарантира доставките на руски газ за Украйна от юни 2014-а до юни 2015-а г.
Москва и Киев се съгласиха доставките на газ от Русия за Украйна да не бъдат прекъсвани, докато се провеждат консултациите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44