Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици хора се събраха в Стара Загора заради прегазено дете

| обновено на 03.06.14 в 11:52
Снимка: Венелина Попова

Стотици старозагорци се стекоха с цветя и запалени свещички на мястото, където снощи мъж с мощен автомобил прегази 4-годишния Паоло.
 
Деца с цветя излязоха от близкото училище. Те споделиха, че неведнъж са ставали свидетели на преминаващи с висока скорост автомобили, и че родителите им са казвали да внимават, защото дори в пешеходната зона не е безопасно за тях. 
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров също дойде да остави цветя и заяви пред медиите, че улицата, на която загина детето, ще бъде затворена веднага за движение на автомобили. 
Вчера 44-годишният строителен предприемач Георги Сапунджиев предприел маневра за обратен завой с джипа си, навлязъл в пешеходното платно на булевард "Цар Симеон" и ударил с предната част на автомобила си детето, което починало на място. Тестовете на употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. До края на деня на Сапунджиев ще бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, което предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода, и ще му бъде наложена мярка за неотклонение за 72 часа.  
Родителите на Паоло не са имали деца няколко години. С помощта на инвитро процедура им се раждат близнаци - момченце и момиченце. Сега тяхна утеха в този скръбен момент остава сестричката му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44