Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират движението по "Мария Луиза" заради ремонта на Лъвов мост

Снимка: БГНЕС

За 45 дни от утре спират движението по булевард "Мария Луиза" в София. Това се налага заради изграждането на новото кръстовище на Лъвов мост. Обходните маршрути са бул. "Христо Ботев" и улица "Георги Раковски", както и по улица "Козлодуй". С 15 дни закъснява реализацията на проекта, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Ще се наложи два пъти да се затваря движението. Първият път започва от утре. Току-що заявих на изпълнителите, че най-късно на 46-ия ден ще отворим движението, каквото и да ни струва това. Ако трябва, ще се работи денонощно. Срокът за приключване на целия обект е месец октомври. Очакваме и затруднения в есенните дни, но тогава ще вървим към приключване. Най-тежко ще бъде лятото. Съвсем съзнателно го направихме така. Все пак движението през лятото е малко по-облекчено. За гражданите, които ползват градския транспорт са разлепени съобщения на спирките. В началото е трудно, зная, но няма друг начин. Това е един от натоварените транспортни възли в града. Очаква се да се облекчи трафикът, за да можем да се погрижим и за чистотата на въздуха, която винаги се отчита, каза кметът на София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44