Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простихме се с голямата актриса Таня Масалитинова

Снимка: БГНЕС

Десетки приятели и почитатели се простиха с голямата българска актриса Таня Масалитинова, която почина в събота на 92 години.

Ето какво си спомниха за нея дъщеря й Вера Есауленко и директорът на Народния театър Павел Васев.

За мен лично винаги ще е най-, най-добрата майка, а за театъра е оставила много роли, много е направила за много театри, играла е и в провинцията, и в Театър 199, и в "Сълза и смях", каза Вера Есауленко.

Таня беше изключително чувствителна. Това е внушението, което отива към публиката на тази ранимост, особено приемане навътре на всички конфликти, които носеха героините, които тя изпълняваше. Магията на театъра е такава, че се случва всяка вечер. Това е контакт между публиката и артистите. Тя го можеше това изключително перфектно, си спомни Павел Васев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44