Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъбов: Станишев няма да подава оставка, ще предложи промени в Изпълнителното бюро

Снимка: БГНЕС

Оставки в БСП няма да има. Нито на лидера на партията Сергей Станишев, нито на Изпълнителното бюро. Това заяви заместник-председателят на БСП Димитър Дъбов след заседанието на Изпълнителното бюро, което направи оценка за представянето на БСП на евроизборите. 

Анализът на БСП не включва смяна на лидера на партията, коментира Дъбов. В Изпълнителното бюро обаче трябва да настъпят промени и днес заседанието е дало мандат на Сергей Станишев да направи предложения за тях. 

Анализът на БСП констатира, че за трети пореден път левицата не може да мобилизира избирателите си.

Хората не виждат достатъчно лява политика в правителството, съставено с мандата на БСП - това също е заключение от днес. Анализът на едногодишната работа на кабинета ще бъде готов до края на седмицата и едва тогава, след като започнат разговорите на БСП и ДПС, ще се предлагат конкретни промени в кабинета. Няма да бъдат сменени повече от петима министри, както е казал и самият премиер.

Икономическата и социалната политика ще бъдат категоричните приоритети в бъдещото управление.

Сергей Станишев няма да бъде премиер, увери Димитър Дъбов и припомни, че това е можело да стане, ако е искал, още преди една година.

Дъбов съобщи, че Изпълнителното бюро е отделило внимание и на проекта "Южен поток". 

Независимо от призивите и намеренията за санкции, проектът трябва да бъде завършен успешно, заяви категорично Димитър Дъбов.

Това е проект, който трябва да бъде изпълнен задължително на територията на България, най-вече и с оглед на диверсификацията, тъй като знаете, че сега газопроводът минава през Украйна. Той първо отдавна не е ремонтиран и очевидно не се подържа добре на украинска територия. И второ - ние помним 2008 година, когато газта беше спряна, така, че ние смятаме, че "Южен поток" трябва да се строи и независимо от призивите или намеренията за санкции България трябва да прояви характер, както други държави в Европейския съюз и "Южен поток" да бъде изпълнен успешно, каза Дъбов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44