Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 11 600 ще са първокласниците в София през новата учебна година

| обновено на 03.06.14 в 17:38
Снимка: РАДИО ВИДИН

На интернет страниците на някои училища в София вече са публикувани имената на приетите след първо класиране деца за първи клас за новата учебна година.

На входа на всяко училище ще бъдат разлепени списъци с имената на приетите деца. Родителите имат два дни срок да запишат децата в съответното училище. Необходимо е удостоверение за завършена предучилищна група и акт за раждане.

На 6-и юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Директорът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева обясни

Наесен в първи клас при нас ще влязат над 11 600 ученици, което е една положителна тенденция в последните три години, но все пак наистина трябва да видим колко ще бъдат те, защото живеем в едно изключително динамично време на миграция - вътрешна, външна. Може би ще има родители, на които желанието за прием няма да бъде удовлетворено в училището, в което те желаят, но от септември няма да има дете, което да не тръгне на училище. За всяко дете ще има осигурено място.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44