Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Блеър бе обвинен в арогантност след направеното изявление за имиграцията

Тони Блеър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тони Блеър бе обвинен в арогантност след направеното изявление, че масовата имиграция не влияе на перспективата за намиране на работа от безработните британци.

Бившият британски премиер Тони Блеър предприе яростна атака срещу Найджъл Фараж и неговата Партия за независимост като заяви, че политиците, които са враждебно настроени към имиграцията, са виновни за поощряването на нездравословни предразсъдъци. Блеър обвини този тип политици в заблуда на общественото мнение, че пристигането на имигранти от Полша и други източноевропейски страни ограничават възможностите на британците за работа.

Истината е, че белите младежи от работническата класа, живеещи в отчуждени общности, сами спъват развитието си поради липсата на образование и трудови умения, каза Тони Блеър.

Политически наблюдатели на Острова смятат, че с това изявление, по време на среща на бизнес лидери в Лондон, Блеър се опитва да лансира кандидатурата си за президент на Европейския съвет. Думите на бившия премиер обаче разгневиха определени кръгове в управляващата коалиция. Депутатът от Консервативната партия Дъглас Карсуел заяви, че не може да повярва колко арогантен може да бъде Блеър. Ако гледате на света от скъп апартамент в елитен квартал на Лондон, имиграцията изглежда доста по-различна, отколкото в малко бунгало в моя избирателен район в Есекс, изтъкна Карсуел. Имиграцията може да е добро нещо за прекалено добре платените и бъбриви бивши премиери, защото означава, че могат да се отъркат в повече руски плутократи и арабски шейхове, но в моята община означава да останеш без работа, допълни депутатът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44