Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатите за главен съдебен инспектор ще бъдат изслушани от депутатите

Вера Чочкова и Теодора Точкова
Снимка: БГНЕС
Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще изслуша кандидатите за главен съдебен инспектор Вера Чочкова и Теодора Точкова. Кандидадатурите им бяха внесени от депутати от Коалиция за България.

По-рано председателят на комисията Четин Казак каза, че конкуренцията при избора е осигурена. Според него оставката на сегашния главен съдебен инспектор Ана Караиванова трябва да бъде гласувана непосредствено преди определянето на неин наследник на поста, за да не се стига до вакуум.

За избирането на нов главен съдебен инспектор е необходимо мнозинство от 160 депутати. Мандатът на  Караиванова изтече в началото на 2013-а година и през октомври тя подаде оставка пред парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44