Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна е акцентът на срещата на Г-7 в Брюксел

Украйна ще бъде в центъра на дискусиите на започващата в Брюксел двудневна среща на Г-7. Лидерите на седемте най-развити индустриални държави - Съединените щати, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания, през март решиха да отменят предвидената за тази дата среща с Русия в Сочи, и да се съберат в белгийската столица.

Разговорите им ще бъдат съсредоточени върху проведените неотдавна президентски избори в Украйна и политиката на Русия, включително в енергийната сфера. Очаква се следобед, преди началото на срещата, председателят на Еврокомисията да направи изявление, в което специално внимание ще бъде отделено на енергийните въпроси и газовите доставки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44