Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново напрежение в "Пиринска мура", готвят се съкращения

Снимка: БГНЕС
Представители на собствениците и работещите в завод “Пиринска мура” в Банско ще се срещнат днес заради категоричното несъгласие на КНСБ с начина, по който е внесено уведомлението за масови съкращения.

Документът беше внесен преди седмица в териториалното поделение на Агенцията по заетостта. Оттам към момента не виждат никакви нарушения на процедурата.

104-ма работници ще бъдат съкратени от 15-и юни. Основната причина, изложена в уведомлението, е протестът на всички работещи, които през февруари, в продължение на няколко дни, блокираха пътя на входа на Банско заради забавени 6 месеца заплати. Тогава, отново с намесата на синдикатите, на централната и на местната власт, се стигна до споразумение между собствениците и работниците, което неколкократно е било нарушавано от работодателя, твърдят синдикалистите в дружеството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44