Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на служителите от Спешната помощ в София

| обновено на 04.06.14 в 10:38
Снимка: БГНЕС
За пореден ден медиците от Центъра за спешната помощ в София се събраха на протест пред Министерството на здравеопазването. От миналия четвъртък медиците протестират срещу искането за уволнение на досегашния директор д-р Георги Гелев. Те настояват за по-високи заплати и повече дежурни екипи.

Вчера служителите чакаха с жива верига новоназначения си временен ръководител д-р Александър Златанов, но той така и не отиде, защото не получи документ за назначаването си. Протестът днес е пред Министерството на здравеопазването, защото се очаква д-р Златанов да влезе в сградата и да подпише заповедта за назначаването си.

Главната сестра в Центъра за спешна помощ Милена Димитрова каза, че вчера от МЗ са поискали екипи от Търговище да подпомогнат работата на колегите си в столицата. Лекарите там обаче се притесняват, че градът ще остане без спешни екипи. Димитрова показа декларации на свои колеги от цялата страна, които подкрепят лекарите в София.

Протестиращите са поискали от столичния кмет Йорданка Фандъкова всеки ден до края на месеца от 9 часа до 10 часа да провеждат протест пред Министерството на здравеопазването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44