Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бутновниците от Алепо представи Елена Йончева в Бургас

Снимка: БНР

 

 

Как бунтовниците в Сирия се придвижват от сграда в сграда защото по улиците се стреля и свистят бомби, как се чака с часове на опашка за хляб - това са само част от потресаващите истории, за които разказва филмът „Сирия - бунтовниците на Алепо” на журналистката Елена Йончева. Той беше представен снощи в Морското казино. Заедно с него известната репортерка показа и фотоси от най-горещите точки на света  -  Сирия, Сомалия, Израел и Палестина.

Като журналист, отразяващ действителността в най-размирните райони на света Елена Йончева коментира и терористичния акт в Бостън. /чуйте звуковия файл/

Повече за екстремната работа на Елена Йончева, за големите опасности, които крият най-горещите точки на света, както и за любовта на това смело момиче към танците,  очаквайте в предаването на Радио Бургас „Ева в неделя“.

 

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Занаятчии и артисти ще превърнат Царево във фестивално градче за 10 дни

Фестивал на творческите занаяти и изкуство ще се проведе в Царево. Той е под надслов "Вдъхновение" и се организира за поредна година.  В рамките на десет дни морският град ще е домакин на събитието. Предвидени са творчески р аботилници, циркови номера, музика на живо и различни артистични изпълнения.  Майстори-занаятчии ще представят продукцията..

публикувано на 11.08.24 в 16:00

Организират концерт - спектакъл „Преображение Господне в Странджа 1903 година"

Фолклорен концерт – спектакъл посветен на 121 години от избухването на Илинденско - Преображенското въстание ще се проведе на открита сцена „Охлюва“ в Бургас. Той е под надслов „Преображение Господне в Странджа 1903 година" и се организира от сдружение „Пенсионерски клуб-Пристанище Бургас“, съобщи ръководителят му Стоя Янчева:  "За пета..

публикувано на 11.08.24 в 15:00

Влакът „Чайка“ от София до Бургас също ще се движи с новодоставените вагони от Германия

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник, 12 август, който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от..

публикувано на 11.08.24 в 14:30

Минимални промени в цените на основните храни на борсите у нас

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас,..

публикувано на 11.08.24 в 11:00
снимката е илюстративна

Четири дни без топла вода в Бургас заради ремонт

Спират топлата вода за всички абонати на “Топлофикация”-Бургас за четири дни в разгара на сезона.  Спирането е от 00:00 часа днес, 11 август, съобщиха от дружеството.  Топла вода няма да има до 20:00ч. на 20-и август. Причината за това е извършването на ремонт на главния топлопровод в Бургас.

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Настаниха в Центъра за психично здраве в Бургас жена, буйствала днес в "Меден рудник"

34-годишна бургазлийка бе задържана от служители на Четвърто районно управление в Бургас, съобщиха от бургаската полиция. В момента тя е настанена за лечение в Центъра за психично здраве заради криза на психическа основа.  Установено е, че жената е живеела с петмесечния си син в апартамент на осмия етаж в бл. 81 в к-с “Меден рудник”. Следобед  изпаднала..

публикувано на 10.08.24 в 21:30

Родители боядисаха оградата на детската градина на Болярово

 Родители на деца от Болярово  освежиха оградата на  детска градина днес.Въпреки високите температури,те успяха да я боядисат в по-голямата и част, съобщават от общината. Следващата събота инициативата на родителите ще подкрепят и учителите. Предстои освежаване и на игровите съоръжения. „Децата които посещават детската градина в Болярово и филиалите и в..

публикувано на 10.08.24 в 17:34