Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бетонна, а не телена ограда искат по границата животновъдите от Странджа

Автор:

Допълнителни европейски субсидии за животновъдството и изграждане на бетонна ограда за предпазване на домашните животни в региона на Странджа са възможните мерки за справяне с проблема  със заразните болести по добитъка в пограничните райони. Това стана ясно по време на втората работна среща, която се проведе днес в Областната управа в Бургас.

/чуйте в звуковия файл репортаж на Стефка Бакърджиева/

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа на входа на Несебър затруднява движението

Затруднено е движение при входа на Несебър заради катастрофа, съобщи репортер на БНР-Бургас.  Кола се е обърнала в канавката. На място има екипи на пожарната и полицията.  Заради инцидента в района има задръстване.

публикувано на 16.08.24 в 09:27

Сливенският митрополит Арсений освети параклис в Лозенец

Сливенският митрополит Арсений освети параклис в прослава на Св. Николай Чудотворец на брега на морето. Той беше посрещнат в село Лозенец от кмета на общината Марин Киров и кметицата на селото Женя Гандиева. Той Негово Високопреосвещенство връчи икона на Божията майка и благодарствено писмо на кмета на община Царево Марин Киров за..

публикувано на 16.08.24 в 08:58

Отменят зарята на Петрова нива заради опасността от пожари

Със заповед на кмета на Малко Търново Илиян Янчев се отменя тържествената заря по време на възпоменателния събор на Петрова нива, който ще се проведе в събота, 17 август. Забранява се и паленето на  огън на открито, заради опасността от пожари.   Националният възпоменателен събор в местността "Петрова нива" ще се проведе на 17 август..

публикувано на 16.08.24 в 08:50

От Несебър започва съвместната кампания на НАП и Агенция "Митници" срещу зависимостите

От Несебър стартира съвместната кампания на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“, които обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост.  Двете приходни агенции сливат кампаниите си като общата инициатива остава под надслов „Не сте сами“. Идеята е посланието до по-широк кръг от..

публикувано на 16.08.24 в 08:45

Инфлуенсъри и музиканти призовават да изберем доброто

Младежкото двудневно събитие „Тийн Буум Фест“ тази година се обединява около каузата Избери доброто. Организаторите, Агенция Митници, Националната Агенция за приходите и Община Бургас решават да свържат всички превенции в една кампания. Фестивалът ще се проведе за пета година на Морската гара на 17 и 18 август. Teen Boom Fest 2024..

публикувано на 16.08.24 в 08:30

Общинският съвет в Поморие прие актуализация на бюджета

С 15 гласа „за“ и 3 „въздържал се“ Общински съвет – Поморие прие актуализацията на бюджета, внесена с докладна записка от кмета Иван Алексиев. Предложението беше направено на база изготвения касов отчет за изпълнение на Бюджета към 31.07.2024 г. и обстоен анализ на събираемостта на приходите и извършените разходи. За втори път е внесено..

обновено на 15.08.24 в 17:09

Много ниски добиви на слънчоглед в Ямболско

Изключително ниски добиви при реколтата от слънчоглед отчитат земеделските стопани в Ямболско. Високите температури и липсата на вода за напояване са причина прибирането на маслодайната култура да започне с месец по - рано от обичайното. Земеделските производители в областта определят състоянието на слънчогледа като трагично. Председателят  на..

публикувано на 15.08.24 в 15:47