Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската кралица не спомена здравеопазването и имиграцията в тронното си слово

Снимка: БГНЕС

С пищна тържествена церемония британската кралица оповести в тронното си слово законодателната програма на правителството за година напред до общите избори на 7 май 2015-та. Мнозина обаче останаха изненадани, че в словото нямаше и дума за здравеопазването и имиграцията.

Депутатите ще имат възможност да дискутират речта на кралицата в следобедните часове в Камарата на общините, но това, което направи впечатление веднага е, че сред 11-те нови проектозакона не попадат чувствителни проблеми като здравеопазването и имиграцията. Голямо внимение се обръща на реформите в пенсионното дело. 

Основните цели на правителството са по-силна икономика и формиране на по-справедливо общество. Кралицата постави акцент върху това, че нейното правителство иска да превърне Великобритания в най-привлекателното място за статриране  на бизнес. Предвиждат се по-сериозни санкции за онези работодатели, които не изплащат минималната работна заплата, както и насърчаване на малкия бизнес чрез премахване на бюрократичните пречки. Предвиждат се сериозни инвестиции в инфраструктурни и енергийни  проекти. Макар и да не бе пряко споменато, това предполага и разрешително за фракинг. 

По отношение на външната политика, кралицата посочи, че нейното правителство ще участва активно в решаването на спора между Русия и Украйна и за овладяването на хуманитарната криза в Сирия. Споменато бе още, че правителството ще направи всичко по-силите му да реформира в правилна посока Европейския съюз. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44