Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел предупреди Русия за по-строги санкции

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заплаши Русия с нови санкции, ако продължи да влошава ситуацията в Украйна. Тя призова руския президент Владимир Путин да се срещне с украинския си колега Петро Порошенко за изясняване на проблемите.

В реч пред Бундестага Ангела Меркел обясни защо предстоящата среща на седемте най-развити индустриални държави ще се състои без Русия. По думите й това е среща на държави, които освен че са близки по икономическо значение и развитие, споделят и еднакви морални и човешки ценности.

Канцлерът призова Москва да използва влиянието си в Източна Украйна, за да бъдат спрени сепаратистите и предложи от трибуната на Бундестага да се състои скорошна среща между президентите Путин и Порошенко. Меркел защити политиката на тройно търсене на решение, което включва подкрепа на Украйна, дипломатическо потушаване на конфликта и диалог с Русия. 

Освен по проблемите в Украйна на срещата си в Брюксел Г-7 ще обсъдят и реформите в пазара на труда. Най-наболелият проблем остава високата младежка безработица. Дискусии ще има и по и атомната програма на Иран и гражданската война в Сирия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44