Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер: Наказателната процедура срещу България за "Южен поток" е правилно решение

Вебер: Българското правителство създава сериозни проблеми

Манфред Вебер
Снимка: www.manfredweber.eu

Решението на Комисията за наказателна процедура срещу България е правилно и защитава европейските интереси, смята новоизбраният председател на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

42-годишният германски християндемократ заяви за БНР, че българското правителство създава сериозни проблеми и че в следващите месеци и Европейската комисия, и Европейският парламент ще трябва да положат усилия България да се върне на европейския си път:

Въпросът колко се доближават България и българското правителство до Русия, предизвиква тревоги сред много колеги тук в Брюксел. Да се надяваме, че страната ще се върне на европейския си път.

Вебер изрази съжаление, че отново се е стигнало и до спиране на европейски средства, от които хората в България толкова много се нуждаят.   

Междувременно евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на групата на ЕНП в Европарламента. Габриел, която получи подкрепата на над 80 на сто от гласувалите, заяви, че приема този пост като признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство и за победата на партията на евроизборите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44