Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: Целта ни е стабилност, а не разговори за избори

СнимкаЦелта на БСП като мандатоносител е постигането на стабилност не чрез разговори за датата  на предсрочните избори, а за изпълнението на конкретни задачи на правителството. Това заяви заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов  по повод искането на ДПС за предсрочни избори още тази година.

Янаки Стоилов обяви, че още следващата седмица левицата ще разговаря с ДПС по конкретните задачи с партньорите си като начина на разпределяне на земеделските субсидии,  стабилизирането на здравния сектор, по проекта "Южен поток" и за подобряване на доходите:

Дори ако тези задачи в голямата си част не бъдат възприети, ако те бъдат оспорвани или отхвърлени, ние дори нямаме основание да заявяваме подкрепа. Така че нашата цел е да се постигне стабилност, но не просто чрез разговори за различните варианти на изборите, а за изпълнението на конкретни ангажименти. Датите не могат да бъдат самоцел. Ние не водим консултации просто за времето на изборите, ние ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента. И другото, да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44