Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи щети от наводенията и градушките в Добричко

Снимка: dobrich.bg

112 литра на квадратен метър е измереното количество валежи в Добрич за последното денонощие. Шахтите са препълнени, по улиците се стичат реки. Наводнена е детска градина в един от кварталите. Областната дирекция на полицията остана без ток и паспортната служба спря работата с клиенти. В селата има наводнени дворове и мазета, прокапали покриви. До момента в Противопожарната служба са получени 15 сигнала. Наводнени къщи и частни дворове има в селата Драганово, Опанец и Богдан. Река Батовска излезе от коритото си и наводни три села. В курорта Албена са наводнени два хотела. Наводнения има и Каварна и село Кранево.

Щетите от дъждовете и градушките този месец в Добричко са за стотици хиляди левове.
Над 50 заявления от десет землища на Добричка област за щети от поройните дъждове са подадени в Областната дирекция "Земеделие". Щетите са както от наводненията, така и от градушките. Има земеделски производители, чиито посеви и насаждения са 100 процента погубени. Унищожени са ниви с пшеница, ечемик, рапица, царевица, слънчоглед, овошки, лук, домати, краставици, тикви. Екипи на дирекцията правят огледи на място. Констатациите са за много по-големи щети.

В Регионалната здравна инспекция вече има и 29 сигнала за ухапани от кърлежи, а днес заради поройните дъждове ВиК отложи ремонтите по много от авариите на мрежата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44