Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър: Експертният ресурс на правителството не е изчерпан

Снимка: БГНЕС

Следващото правителство едва ли ще е по-стабилно, а експертният ресурс на сегашното не е изчерпан, смята вицепремиерът Цветлин Йовчев. Коментарът му е направен в Люксембург, където Йовчев отново е поискал от Съвета по вътрешни работи скорошно решение за шенгенското ни членство.

Според Цветлин Йовчев, ако политическата обстановка се е променила и не отразява обществените нагласи, ако парламентът не може да функционира нормално и ако правителството няма достатъчно подкрепа, то трябва да се води диалог за предсрочни избори.

Винаги има алтернатива. Никое правителство не е единствено възможно, каза вицепремиерът и добави: Ресурсът на кабинета, от гледна точка на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи, и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани.

Цветлин Йовчев смята, че на въпроса  кога да си отиде този кабинет, трябва да отговорят политическите партии, но следващото правителство и следващото Народно събрание едва ли ще бъдат по-стабилни.

Допускам, че следващият парламент и следващото правителство няма да работят в комфортна среда. Все още политическата система не е достатъчно стабилна и наистина трябва да се търси ново равновесно състояние, в което може да се получи стабилно управление и стабилни процеси за страната и за гражданите на България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44