Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В град Патра започна делото срещу четиримата гърци, ранили 30 имигранти

В град Патра започна делото срещу четиримата гърци, които преди година раниха 30 имигранти. Случaят стана известен като „кървавите ягоди” и продължава бойкота на гърците срещу тях.

Тримата надзиратели и собственикът на ягодовата оранжерия са изправени днес пред съда с обвинение в опит за убийство и подстрекателство към жестока разправа с невъоръжени имигранти.

Инцидентът стана преди година, когато 200 имигранти, които работеха в оранжерията, започнаха протест с искане да им платят заплатите за последните шест месеца. Надзирателите стреляха и раниха 30 работници.

Пред сградата на съда в Патра стотици имигранти от цяла Гърция протестират срещу условията на труд и неспазване на законите по отношение на имигрантите.

Вече година след инцидента гърците продължават да не купуват ягоди от Неа Манолада. Чуждестранните партньори също отказват вноса на „кървавите ягоди”.

Най-интересното е, че на последните местни избори преди месец в град Неа Манолада избраха за кмет – чужденец от Сирия, местния лекар.

Четиримата обвиняеми ги заплашва присъда между 15 и 20 години затвор и огромни обезщетения на пострадалите имигранти. Известна адвокатска кантора представя имигрантите безплатно.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44