Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души са загинали при взрив в ТЕЦ в Косово

| обновено на 06.06.14 в 16:24

Четирима души са загинали при взрива в ТЕЦ в Косово, има 13 ранени, съобщи местната полиция. Нанесени са щети на жилищни сгради в Обилич, намиращ се на около 8 км от столицата Прищина.

Косовската полиция потвърди смъртта на четирима работника. Според електронното издание на „Коха диторе“ се очаква още една експлозия, като са предприети всички мерки за евакуацията на живеещите в района хора. 

Косовската  полиция е блокирала достъпа до мястото на трагедията и прави всичко възможно да попречи на втора експлозия.


Премиерът Хашим Тачи заяви пред Радио и Телевизия Косова, че всъщност е експлодирала бутилка с газ и призова да не се създава излишно напрежение и паника.
Университетската клиника в Прищина потвърди, че са били приети 13 ранени работници от ТЕЦ „Обилич“ и че са извън опасност. 

Едмонд Нюлеши, който е висш ръководител на Енергийната корпорация на Косово, обяви че до експлозията се станала  в сектора за електролиза. Според директора на топлоцентралата, експлозията била "страховита". Тя е била чута в столицата Прищина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44