Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове на ГЕРБ настояват с новия заем да бъдат възстановени плащанията по спрените оперативни програми

Снимка: БГНЕС

Кметовете, избрани с листата на ГЕРБ, настояха с новия заем, гласуван днес от Народното събрание, да бъдат възстановени плащанията по спрените оперативни програми. На среща с парламентарната група и ръководството на партията, те набелязаха мерки, предвид спрените пари по оперативни програми, финансовите корекции и ситуацията в страната. Кметът на Габрово Таня Христова прочете декларация с конкретните им искания.

Със средствата от гласувания днес от Народното събрание нов заем да се нормализира процесът на верификация и възстановяване на плащанията по изпълняваните договори. Незабавно да се отменят неправомерно наложените финансови корекции, да се свика извънредно Общо събрание на Национално сдружение на общините в Република България, на което да се обсъди критичната ситуация и да се вземат категорични решения в защита на българските общини. Да се прекратят политическите репресии и натиск срещу кметовете на опозицията срещу използването на силовите и контролните институции в държавната власт. В случай че не последват адекватни и спешни действия от страна на управляващите и правителството, ще пристъпим към радикалната стъпка за спиране на изпълнението на проектите и прекратяване на договорите на безвъзмездна помощ по вина на безотговорното управление на държавата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44