Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет радио "Бинар" ще показва обичани предавания на БНР и с картина

По интернет радио "Бинар" ще се показват обичани  предавания на БНР и с картина. По повод предстоящата 80-та годишнина на медията програмният директор Иво Тодоров представи присъствието на медията в социалните мрежи. Това се случи на най-големия медиен фестивал у нас "Медия микс", който се провежда за 20-ти път в курортния комплекс "Албена".

БНР е медията, с най-голяма социална функция в България, каза Иво Тодоров и поясни:

През всичките тези 80 години Българското национално радио е упражнявало своята силна социална функция - да комуникира с хората, хората да комуникират помежду си чрез радиото, да научават информация, да обменят информация.

Панайот Кирилов Чинков е първият български коментатор, който звучи по радио София през 40-та година:

Разказват, че когато започвали неговите рубрики, улиците на града опустявали. В днешно време „Фейсбук“ е една от най-използваните в България социални мрежи. Това е място, където представяме и Българското национално радио своите програми и предавания. Място, където е добре да се комуникира с аудиторията, защото по този начин се генерира трафик към интернет-портала на БНР. От друга страна се прелива аудитория от ефира към Интернет и от Интернет към ефира.

Бъдещето на традиционното радио е в развитието на така нареченото хибридно радио, където се съчетават образ и картина, смята Иво Тодоров:

Идеята е този риалити момент да се развие още повече. Слушателят да стане и зрител, и съпричастен визуално на случващото се в студиото. Ние имаме идея някои от популярните предавания на Българското национално радио да се показват и с картина по "Бинар".

В рамките на "Медиамикс" на Северния плаж на "Албена" е разположена арт-инсталацията "Радиото на БНР - старинно и модерно", която показва радиоапарати със старата визия и модерните приемници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44