Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ: Българските фирми, работещи по „Южен поток“, могат да попаднат под американските санкции

Снимка: БГНЕС

Българските фирми, които работят по проекта „Южен поток“, могат да попаднат под американските санкции срещу Русия, предупреди посолството на САЩ у нас.

Дълбоко сме загрижени от скорошното решение  на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на компанията "Стройтрансгаз", пише в изявление на американския посланик у нас Марси Рийс, публикувано във Фейсбук страницата на посолството. В отговор на действията на Русия в Украйна, САЩ включиха "Стройтрансгаз" и нейните клонове в списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със "Стройтрансгаз" и замразяват капиталите на тази компания в САЩ.

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин, пише още посланик Рийс и продължава: Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на "Стройтрансгаз" могат също да се окажат под ударите на санкциите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44