Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Маккейн идва на посещение у нас

Джон Маккейн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известният американски сенатор Джон Маккейн, определян като един от "ястребите" в Републиканската партия, идва на посещение у нас през уикенда, съобщиха от посолството на САЩ.

Той ще е в София заедно със сенаторите Кристофър Мърфи и Рон Джонсън, които са на европейска обиколка в Полша, Румъния и България.

По време на посещението си те ще се срещнат с официални представители на правителството, за да обсъдят ситуацията в Украйна и реакцията на НАТО, както и въпроси, свързани с енергийната сигурност.

Засега от посолството не съобщават за публични изяви на Маккейн или за хората от правителството, с които ще се среща.

Джон Маккейн е член Комисията по въоръжените сили и Комисията по външни отношения в Сената. Той е един от отявлените привърженици на твърди действия спрямо Русия, икономически и военни санкции.

Маккейн се обяви също за военни удари на САЩ срещу режима на Асад в Сирия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44