Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок е за референдум за задължително гласуване и график за предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок е за провеждане на референдум за задължително гласуване и приемане на график за предсрочни избори тази есен.

Говорителят на реформаторите Радан Кънев заяви, че за тях е важен националният интерес, а не дали днес са подготвени за избори или не:

Решението и на политическата, и на икономическата криза започва с оставката на правителството. Настояваме за публично обсъждане на график - за провеждане на предсрочни избори след оставката на правителството е възможно в няколко седмици, през които настоящото НС все още заседава, да се приемат някои бързи правила за изменение на Изборния кодекс.

Според десните има криза в отношенията между БСП и ДПС. Десните настояват премиерът Пламен Орешарски да даде няколко важни отговора - подписан ли е договор за строителството и изпълнението на  "Южен поток", на какъв етап е подготовката, както и дали има подписан договор за заем за изграждането на проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44