Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкият премиер Самарас направи промени в състава на кабинета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов старт на правителството в Атина с основни промени в състава на кабинета. Премиерът на Гърция Андонис Самарас извърши пълна промяна в състава на кабинета, като смени и финансовия министър. Опозицията настоява за предсрочни избори.

Отстраняването на финансовия министър Янис Стурнарас е ясен знак за частична промяна по отношение на строгите икономически мерки. Новият финансов министър е професор по икономика и съветник на двама премиери на Гърция.

Андонис Самарас смени изцяло състава на ръководството в основни министерства, като вътрешните работи, образованието, здравеопазването.

Министър на външните работи и вицепремиер остава лидерът на социалистите – Евангелос Венизелос.

Запазват поста си министрите на енергетиката и туризма. В тези сектори правителството отчита успех на досегашната политика.

Първите коментари посочват желанието на премиера да възстанови доверието в управляващата коалиция след слабите резултати от евроизборите.

Промяната на лицата не означава и различна политика, заявиха партиите от опозицията и отново приканиха премиера да подаде оставка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44